Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook eklentileri sayesinde artık kişi kendisinin bilgilerini girmesine gerek kalmadan arkadaşları tarafından kişilik ve karakter olarak fişlenmesini sağlıyor. Hakkında CIA tarafından bile desteklendiği söylenen Facebook, Türkiye’de Dedikodu adıyla kullanıma sunulan eklenti ile kişinin bilgilerini arkadaşlarına yöneltilen sorulara cevap vermesi ile edinebiliyor.
Hakkınızda yöneltilen sorulara cevap veren arkadaşlarınızın kimler olduklarını görüntülemek için de belli bir krediyi aşmanız gerekiyor. Yani sizi de bu eklentiye dahil olmanızı sağlıyor.
Sıradan görünen sorularla(telefon sapıklığı yapar mı?, gece hayatına düşkün müdür?, kurnaz mıdır?, sence rüşvet yer mi?.. gibi ) arkadaşlarınızın sizi nasıl gördüklerini öğrenebiliyorsunuz. İsterseniz kendi hakkınızda merak ettiğiniz soruyuda arkadaşınıza yöneltebiliyorsunuz.
Sıradan ve masum gibi görünsede acaba bu bilgiler bir yerde bir amaç için depolanıyor mudur?
bence meraklı milleti kandırmak için yapılan spam basan bir eklentiden başka birşey değil 🙂
Nedense facebook daki hiç bir eklenti, kolaylık bana sıcak gelmiyor. 🙂 Kimileri var hastası olmuş akşama kadar çıkmıyor.
Benim gibilerde sadece gelen arkadaşlık isteğini kabul edip çıkış yapar. 😛
Bir kişi hakkında verilen cevabı sadece o kişi görebilmektedir.
Kişiler bilgilerin paylaşılmasının imkansız olduğunu belirtmek isterim zira size gönderilen dedikodular 20 taneyi geçememektedir yani 20'den sonra en eskisine oncelik vererek silinmektedir.
Tesekkurler
@Gokhan Seckin
Sonuç olarak bunların bir veri tabanına kayıt edildiği bir gerçek değil mi? Peki bu kayıtlarnasıl silebileceksiniz? Demek istediğim biraz daha geniş bir gözlükle bakmak!