6

Zinio Reader ile e-kitap okuma keyfi!

Share

zinio-logo.jpgYeni bilgisayarımı aldığımda buradaki tanıtım yazımda da belirtmiştim, Sony Waio’nun 1 yıllık hediyesi olan e-dergiyi(kendim seçtiğim bir dergi) okumak için kullandığım bir program. Bu programı kullanmam gerekiyor, çünkü indirdiğim e-derginin uzantısı .zno, zaten e-dergiyi indirmek istediğimde beni Zinio Reader’ın sitesine yönlendirdi. bu sayede program ile ilk tanışmam gerçekleşmiş oldu. Ücretsiz olarak indirip kullanılabilen program sayesinde bir e-dergi ya da e-kitap okumanın daha keyifli olduğunu gördüm. Flash programı ile hazırlanmış benzerlerine rastlamak mümkün. Fakat mevcut özellikleri sayesinde okumak istediğiniz e-dergi ya da e-kitabı daha kolay inceleyebiliyorsunuz.

zinio-reader1.jpg

Özelliklerinden aşağıda bahsedeceğim, ancak öncelikle ilk gözlemlerimden biraz daha bahsedeyim. Zinio Reader‘ı ilk çalıştırdığımda kendimi bir Mac kullanıcısı gibi hissettim bunun sebebini ise programın üst bölümündeki araçlar satırının Mac’in kullandığı gri tonlara yakın olması ve diğeri ise araç ikonlarının oval olarak hazırlanması idi. Tabi bunlar onu Mac ürünü yapmaz, ancak bendeki etkilerini dile getirmek istedim.

Şimdi gelelim programın özelliklerinden bahsetmeye; öncelikle program sayesinde indirmiş olduğunuz e-dergi ya da e-kitapları bir kütüphanede bulunduruyorsunuz. Programın Library(Kütüphane) sekmesi ile indirilmiş tüm ürünleri kapaklarını görüntülüyorsunuz. Hani aya olduğu da belirtiyor ve görüntülenen derginin kapağına çift tıkladığınızda dergi açılıyor.

zinio-reader3.jpg

En güzel özelliklerden biride dergiyi okumak için açtığınızda en son hangi sayfada kaldıysanız o sayfa görüntüleniyor. Böylelikle kitap ayracı tarih oluyor 🙂 . Yani aksesuarlar çöpe gidiyor. Aksesuarları deyip çoğul kullanıyorum. Çünkü bu sadece kitap ayracı ile sınırlı değil. Neden mi? Okumakta olduğunuz herhangi bir kitapta önemli gördüğünüz yerlerin altını keçeli kalemlerle çizeriz. İşte bu program sayesinde kalem de çöpe gidiyor. Fareniz ile istediğiniz yerlerin altını çize biliyorsunuz. Hemen ekleyeyim sayfanın istediğiniz yerine not düşebiliyorsunuz. Bunu da bir ikon olarak gösterebilme imkanı sunuyor.
Gözlemlediğim en önemli özelliği ise tüm kitap içinde arama yapabiliyorsunuz. Evet tıpkı Google’da arama yapar gibi kitap içerisinde kelime araması yapabiliyorsunuz. Sonuçların hani sayfada olduğunu size listeliyor. Arama sonucuna gitmek istediğinizde ise listedeki sayfalardan birine tıkladığınzda aramanızı size gösteriyor.

zinio-reader4.jpg

Yine bitmedi! isterseniz sayfayı büyültüp okuma imkanı da sunuluyor. Çıktı alma, arkadaşına kopya gönderme ve yeni ürün kontrol etme gibi özellikler de sıralanmış. Sayfaları klavyeden sol-sağ tuşları ile de çevirebiliyorsunuz.
Kullanması gayet kolay ve kullanışlı olan Zinio Reader’ın en çok sevdiğim yönü ise arama yapıp ilgili içeriklere kolaylıklara ulaşabilmem oldu. İncelemenizi tavsiye ederim.

Tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.